DÍA INTERNACIONAL DE LA LUZ - Conferencia virtual Caterina Biscari

Usted está aquí: Inicio / Actualidad / EVENTOS / Eventos Externos / DÍA INTERNACIONAL DE LA LUZ - Conferencia virtual Caterina Biscari
Conferencia de la directora del ALBA, Caterina Biscari. "La luz del ALBA al servicio de la sociedad"
Qué
events
Cuándo
May 14, 2021
de 13:00 a 14:00 (Europe/Madrid / UTC200)
Dónde
evento virtual, UAB
Enlace del evento
Página web externa
Agregar evento al calendario
iCal

Amb motiu del Dia Internacional de la Llum, les Facultats de Ciències i Biociències han organitzat la conferència “La llum d’ALBA al servei de la societat”, a càrrec de Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA. L’acte tindrà lloc el 14 de maig a les 13:00 h a la Sala d’Actes de l’edifici C. Atès que l’aforament és limitat, també es retransmetrà en streaming.


L’Assemblea General de la UNESCO va decidir proclamar el 16 de maig com el Dia Internacional de la Llum, ja que es tracta de l'aniversari de la primera posada en operació amb èxit d'un làser, dissenyat el 1960 per Theodore Maiman.

Per celebrar-ho, el proper divendres dia 14 de maig, a les 13:00 h, es celebrarà la conferència “La llum d’ALBA al servei de la societat”, a càrrec de Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA.

La Dra. Biscari és una física experimental reconeguda per les seves importants contribucions al disseny, construcció i funcionament d'acceleradors de partícules. Des de 2012, és directora del Sincrotró ALBA a Cerdanyola de Vallès. Biscari ha liderat la posada en marxa i consolidació de l'operació d'aquesta instal·lació singular, el desenvolupament del projecte com una gran infraestructura de recerca multidisciplinària amb projecció internacional, i ara n’està planificant l'actualització com a font de llum de 4ª generació.

Actualment presideix la League of European Accelerator-based Photon Sources (LEAPS), una aliança recentment creada per totes les fonts europees de sincrotró i làser d’electrons lliures, que estan unint les seves forces per desenvolupar una ciència millor per a la societat.

En el passat, va treballar a l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN) i al Laboratori Nacional de Frascati de l’Institut Nacional de Física Nuclear d’Itàlia. Membre de diversos comitès i consells consultius internacionals, entre ells el Comitè de Política Científica del CERN, el Consell Consultiu de l’Institut Paul Scherrer de Suïssa i el Comitè Científic Consultiu de la High Energy Accelerator Research Organization (KEK) del Japó. Membre de la Societat Europea de Física (EPS).

L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’edifici C, però ateses les limitacions d’aforament provocades per l’actual situació d’emergència sanitària, es retransmetrà també en streaming, a través d'aquest enllaç a la plataforma Microsoft Teams.

 

archivado en: